Ghid de aplicare a produselor de make-up (pentru un machiaj complet)

 

Fata:

 1.  Primul, si in opinia mea cel mai important pas in obtinerea unui machiaj perfect este curatarea tenului si, eventual aplicarea unui toner. Daca sarim pest acest pas, machiajul nostru va parea murdar, chiar neglijent.
 2. Aplicarea unei creme hidratante care, ar fi indicat  sa contina SPF, pentru a ne proteja tenul de razele nocive ale soarelui. Acest pas este foarte important pentru ca ajuta urmatoarele produse care le vom pune pe fata sa se ” aseze ” bine si sa ascunda eventualele riduri fine.
 3. Aplicarea unei baze/ a unui primer, care are rolul estompa porii dilatati, ajuta machiajul sa reziste mai mult, etc. Am scris un articol aici despre importanta bazei de machiaj.
 4. Fondul de ten il aplicam intr-o culoare cat mai apropiata de nuanta tenului nostru, si cat mai subtire posibil, dar avand grija sa acopirim toate imperfectiunile tenului.
 5. Corectorul/anticearcanul -trebuie sa avem grija sa il intindem cat mai bine si sa fie cu 1-2 nuante mai deschise decat fondul de ten.
 6. Fixarea cu pudra: eu folosesc pudra translucida pe cearcane si in zona T si pudra compacta pe restul fetei.

Zona ochilor:

 1. Sprancenele: fie ca le conturam cu un creion, fie cu pudra , fie cu ambele, intotdeauna trebuie sa le fixam cu un gel sau o ceara pentru sprancene. Personal folosesc fixativ pe o periuta de  sprancene, pieptan sprancenele cu acea perie si sta perfect.
 2. Primer – pe pleoapa.
 3. Fardul: Aplicam prima data o cunoare neutra pe toata pleoapa mobila, apoi in coltul interior si restul pleoapei, iar la final pe pliu si in coltul exterior. Nu uitati sa „blenduiti” bine!!!
 4.  Tusul se aplica cat mai subtire posibil si cat mai aproapede linia genelor.
 5. Rimelul: aplicam mascara si apoidaca dorim putem sa ne punem gene false.

Zona buzelor:

 1. Balsam de buze– pentru ca rujul sa se aplica cat mai usor.
 2. Creion de buze – se aplica pe toata suprafata buzelor, nu doar pe conturul acestora.
 3. Rujul– se aplica intr-o culoare cat mai asemanatoare cu a creionului
 4. Putin corector in jurul buzelor pentru a evidentia cat mai bine rujul.
 5. Nu uitati de putin spray de fixare a machiajului, aplicat pe toata fata pentru a ajuta machiajul sa reziste mai mult!

Sper ca va sunt de folos aceste informatii, iar daca aveti intrbari scrieti in comentarii si va raspund cu mare drag. Pana data viitoare va pup si,

Be beautiful,

Elena!!!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *